Csokoládés muffin



Hozzávalók 12 db-hoz:
17,5 dkg liszt
1 csapott kávéskanál sütőpor
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
15 dkg cukor (méz vagy barna cukor is lehet)
1 tojás
2 dl tej vagy tejszín
75 ml olaj
6–8 dkg étcsokoládé
a tetejére:
porcukor


A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. A tojást és a cukrot kézi mixerrel kihabosítjuk, hozzádolgozzuk a tejet és az olajat. Beleszitáljuk a lisztkeveréket, fakanállal összeforgatjuk. Végül belevegyítjük a csokoládét. A muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe adagoljuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve tálaljuk.