⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1 l i l a k á p o s z t a
1 v ö r ö s h a g y m a
4 – 5 e v ő k a n á l o l a j
3 e v ő k a n á l c u k o r
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
ő r ö l t k ö m é n y
1 – 2 e v ő k a n á l ( 1 0 % - o s ) e c e t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A káposzta torzsáját kivágjuk, majd a fejet vékonyra vágjuk (gyalulni is lehet). A hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. Az olajat nagy lábasba öntjük, a cukrot 2–3 perc alatt világosra karamellizáljuk rajta. Először a hagymát, majd a káposztát keverjük bele. Néhány percnyi pirítás után megsózzuk, az őrölt köménnyel és kevéske őrölt borssal fűszerezzük. Lefedve, kis lángon, időnként megkeverve puhára pároljuk. Végül az ecettel ízesítjük. Sült pecsenyékhez, különösen libához és malachoz illő köret.