Káposztás sztrapacska



Hozzávalók:
1 kg káposzta
3–4 evőkanál olaj
2 csapott evőkanál cukor
1 vöröshagyma
frissen őrölt fekete bors
a tésztához:
80 dkg burgonya
3 dkg zsír
2 tojás

kb. 50 dkg liszt


A káposzta külső, foltos leveleit eltávolítjuk, majd a zöldséget negyedekre vágjuk. Eltávolítjuk a torzsáját, és a káposztadarabokat apróra reszeljük. Az olajon karamellizáljuk a cukrot, megfuttatjuk rajta a megpucolt, apróra kockázott hagymát. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, és lefedve készre pirítjuk. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, váltott vízben többször átmossuk. Késes aprítóval pépesre daráljuk, majd hozzákeverjük az olvasztott, de nem forró zsírt, a tojást, a lisztet, ízesítjük sóval. Nokedliszaggatóval forró, enyhén sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük. A káposztába forgatjuk, és az egészet átforrósítjuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. decemberi számában.