⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
c s i r k e m e l l f i l é
f r i s s e n f a c s a r t c i t r o m l é
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
m o r z s o l t k a k u k k f ű
f o k h a g y m a g r a n u l á t u m
c u r r y p o r
a bundázáshoz:
l i s z t
t o j á s
z s e m l e m o r z s a
a sütéshez:
o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A csirkemellből nem túl vékony szeleteket vágunk, mindet meglocsoljuk kevéske citromlével, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. A lisztet ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagymagranulátummal és kevéske curryporral. Végül a csirkemellszeleteket a fűszeres lisztbe forgatjuk, azután felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, és forró olajban kisütjük.