Ecetes uborkasaláta



Hozzávalók:

  • kb. 70 dkg uborka
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 evőkanál ecet (10%-os)
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl víz

a tálaláshoz:

  • őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors




  • Az uborkát megmostam, meghámoztam, két végét eltávolítottam, majd a zöldséghúst vékonyra gyalultam.
  • A vöröshagymát megpucoltam, egészen vékony karikákra vágtam.
  • Az uborkát megsóztam, kb. 1/2 óráig állni hagytam.
  • Közben az ecetet és a cukrot feloldottam a vízben.
  • Az uborkát kinyomkodtam a levéből, és a hagymával együtt az ecetes lébe tettem.
  • Jól lehűtve kínáltam, tálaláskor mindenki kedve szerint megszórhatja pirospaprikával és/vagy borssal.