Almás túrópalacsinta


Hozzávalók:


a sütéshez:

  • kevés olaj

a tálaláshoz:





  • A túrót villával áttörtem, a vajat megolvasztottam, és hagytam kicsit hűlni.
  • Az almát meghámoztam.
  • A túróhoz kevertem a vajat, a tojássárgáját, a tejet, és belereszeltem az almát.
  • Belevegyítettem a sütőporral, sóval és cukorral összeforgatott lisztet, lazítottam az ásványvízzel.
  • Végül óvatos mozdulatokkal beleforgattam a tojásfehérjéből vert kemény habot.
  • Olajozott serpenyőben a hagyományostól kissé vastagabb palacsintákat sütöttem.
  • Négyrét hajtva, idénygyümölccsel és gyümölcsös joghurttal tálaltam, de porcukorral meghintve, önmagában is finom.



A palacsinta a Mizo laktózmentes termékeivel készült, és a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában.

Megjegyzések