Kókuszos joghurtkrém 🍴


Hozzávalók 6-8 személyre:
🍴   2 kis pohár (2x180 g) görög joghurt
🍴   5 dkg porcukor
🍴   8 dl kókusztejszín
🍴   10 dkg kókuszreszelék
🍴   2 csomag (2x20 g) zselatin fix
a tálaláshoz:
🍴   kókuszcsipsz
🍴   babapiskóta



A joghurtot, a porcukrot, a kókuszreszeléket és 4 dl kókusztejszínt kézi habverővel alaposan elkeverünk. A maradék kókusztejszínt lágy habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a zselatint. Óvatos mozdulatokkal a joghurtba forgatjuk.
A krémet sima végű habzsákból poharakba adagoljuk, néhány órára hűtőbe tesszük.
Kókuszcsipsszel meghintve, babapiskótával kínáljuk.


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában, kókusztejszínt a KókuszVilágnál tudtok beszerezni.

Megjegyzések