⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
a tésztához:
1 c s o m a g ( 1 2 g ) s ü t ő p o r
3 0 0 g l i s z t
2 5 0 g v a j
1 t o j á s s á r g á j a
2 e v ő k a n á l s z í n t e l e n m a n d u l a k i v o n a t
1 0 0 g p o r c u k o r
k e v é s t e j f ö l ( e l h a g y h a t ó )
a tetejére:
1 t o j á s f e h é r j e
c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
Gyúródeszkára szitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. Beledaraboljuk és elmorzsoljuk a vajat, majd összegyúrjuk a tojássárgájával, a mandulakivonattal és a porcukorral – ha szükséges, pici tejfölt is adhatunk hozzá. Pihentetés nélkül kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, csillag alakú kiszúróval szaggatjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Közben a tojásfehérjét villával enyhén felhabosítjuk. A sütőből kivett, még forró kekszeket egyesével megkenjük fehérjével és azonnal cukorba forgatjuk. Ügyeljünk rá, hogy egyszerre csak 1–2 kekszet kenjünk, utána rögtön cukrozzuk, mivel a fehérje hamar szárad! A süteményt kihűlve, tálcára rendezve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése