Hozzávalók:
4 kis pohár (4×12,5 dkg) natúr joghurt
5 dkg friss élesztő
1/2 dl olívaolaj
60–65 dkg liszt
1 evőkanál só
A joghurtot langyosra melegítjük, belemorzsoljuk és
elkeverjük az élesztőt. Tálas mixer edényébe öntjük,
hozzáadjuk az olívaolajat, a sót és kb. 55 dkg lisztet. A
dagasztókarral szép, sima, egynemű tésztává dagasztjuk,
majd az edényben hagyva, letakarva a duplájára kelesztjük. Lisztezett gyúródeszkán a maradék liszttel finoman
átgyúrjuk, ellapítjuk, majd vekni alakúra formázzuk. A
szakajtóba tesszük, és letakarva újra a duplájára kelesztjük. Óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire fordítjuk, hideg
vízzel megkenjük. Előmelegített, 250 fokos sütő alsó
rácsán 10 percig, majd a sütő hőmérsékletét 200 fokra
csökkentve további 50 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk
kihűlni.
A receptet a Cookori.com konyhafelszerelési webáruház támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. októberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése