Hozzávalók:
5 dkg laktózmentes vaj
3 újhagyma
1 póréhagyma
3 salátacukkini
1,5 l húsleves
1/2 csokor bazsalikom
25 dkg laktózmentes trappista sajt
2 dl laktózmentes tejszín
só
frissen őrölt tarka bors
a tálaláshoz:
pirított kenyérkocka vagy kiflikarika
A kétféle hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a felhevített vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, kockákra
vágott cukkinit, pár percig sütjük, majd felengedjük a húslevessel. Felforraljuk, és lefedve, kis lángon a cukkini puhulásáig
főzzük. A tűzről levéve beletesszük a reszelt sajtot, a bazsalikomleveleket, és botmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatéve
hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozzuk a tejszínt, utánízesítjük sóval és borssal. Kis lángon újraforraljuk, és tálaljuk.
A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. novemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése