Savanyúkáposztás sztrapacska



Hozzávalók:
kb. 1/2 kg savanyú káposzta
10 dkg apróra kockázott húsos, füstölt szalonna
a tésztához:
40 dkg burgonya
1,5 dkg sertészsír
1 tojás
kb. 25 dkg liszt


A savanyú káposztát a levétől lecsepegtetjük, néhány vágással apróbbra metéljük. A szalonnát pirítani kezdjük, majd pár perc elteltével rátesszük a káposztát, és együtt sütjük aranyszínűre.
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, váltott vízben többször átmossuk. Késes aprítóval pépesre daráljuk, majd hozzákeverjük az olvasztott, de nem forró zsírt, a tojást, a lisztet, ízesítjük sóval. Nokedliszaggatóval forró, enyhén sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük. A káposztába forgatjuk, és az egészet átforrósítjuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. decemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése