Hozzávalók kb. 37×31 cm-es tepsihez:
a tésztához:
30 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
10 dkg porcukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 dkg vaj
1 tojás
kevés tej
a tepsihez:
kevés sertészsír
kevés liszt
a krémhez:
3 csomag (3×4 dkg) vaníliaízű pudingpor
1 l tej
1 evőkanál vaníliás cukor
20 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
20 dkg porcukor
továbbá:
piskótatallér
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
A tészta száraz hozzávalóit gyúródeszkára szitáljuk, majd könnyen nyújtható tésztává állítjuk össze a vajjal, a tojással
és kevés tejjel. 2 egyforma részre osztjuk, az elsőt a tepsi méretére nyújtjuk, és a tepsi zsírozott, lisztezett hátoldalára
emeljük. Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. Ugyanígy járunk el a másik tésztacipóval is, majd mindkét lapot
hagyjuk kihűlni.
A pudingporból a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk, a tűzről levéve elkeverjük benne a vaníliás cukrot.
Alufóliával közvetlenül lefedve kihűtjük. Közben a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd kisebb adagokban
hozzádolgozzuk a pudingot.
Az egyik lapot tepsibe tesszük, rákenjük a krém felét. Befedjük a másik tésztalappal és a maradék krémmel, kirakjuk
piskótatallérral. A csokoládét és az olajat vízgőz fölött összeolvasztjuk, és a sütemény tetejére csorgatjuk. 1 éjszakára
hűvös helyre tesszük, másnap a piskótakorongok mentén kockákra vágva kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. januári számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése