Hozzávalók kb. 18×27 cm-es tepsihez:
a tésztához:
15 dkg szilárd kókuszzsír
9 dkg gluténmentes étcsokoládé
10 dkg porcukor
4 tojás
3 dkg kókuszliszt
11 dkg mandulaliszt
3,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
a krémhez:
15 dkg porcukor
12 dkg szilárd kókuszzsír
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg kókusztejszín
2 evőkanál vaníliakivonat
a díszítéshez:
kókuszreszelék
A kókuszolajat és az apróra darabolt csokoládét kis
lángon összeolvasztjuk, kb. 5 percig hagyjuk hűlni.
Hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, kézi mixerrel
kihabosítjuk. Összevegyítjük a kétféle lisztet, a kakaót,
a sót, és továbbra is a kézi mixert használva a csokoládés
krémbe dolgozzuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe
öntjük, elsimítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben
kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Kézi mixerrel kihabosítjuk a porcukrot a kókuszolajjal,
a kakaóval, a kókusztejszínnel és a vaníliával. Ha túl
lágy lenne, rövid időre hűtőbe tesszük, majd sima végű
habzsákból a tésztára adagoljuk. Kókuszreszelékkel
meghintve, tetszőleges szeletekre vágva tálaljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. áprilisi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése