Indiai töltött tojás



Hozzávalók 2–3 személyre:
6 tojás
1/4 kisebb vöröshagyma
2 dkg kapribogyó
1/4 kápia paprika
1,5 dkg puha vaj
frissen őrölt fekete bors
a tálaláshoz:
1,2 dl majonéz
1/2 teáskanál currypor
vegyes zöldsaláta
paradicsom
póréhagymacsíra


A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk. Hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük, villával áttörjük. A megpucolt hagymát, a kapribogyót és a paprikát apróra vágjuk, a vajjal együtt a sárgájához keverjük. Ízesítjük sóval és borssal. Kávéskanállal a tojásfehérjékbe töltjük, a tetejüket szépen elsimítjuk.
A majonézt ízesítjük a curryvel.
A töltött tojást salátaágyon, a currys majonézzel, sóval és borssal ízesített paradicsomszeletekkel és póréhagymacsírával tálaljuk. A kimaradt tölteléket külön tálkában kínálhatjuk hozzá.


A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. márciusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése