Hozzávalók:
6 érett füge
3 dl száraz vörösbor
1 evőkanál aranybarna nádcukor
2 evőkanál méz
1 fahéjrúd
8–10 szegfűszeg
a tálaláshoz:
fagylalt
A fügét megtisztítjuk, negyed cikkekre vágjuk.
A vörösbort felforraljuk a nádcukorral, a mézzel, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Beletesszük a fügét, pár percig pároljuk, majd szűrőkanállal mindet kiemeljük, félretesszük. A bort közepes lángon, időnként megkeverve szirupsűrűségűre főzzük, végül a fügére szűrjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A fagylaltot poharakba adagoljuk, és tetszőleges mennyiségű boros fügét halmozunk rá.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. szeptemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése