Fehércsokoládés kókusztejberizs



Hozzávalók 4 kisebb adaghoz:
10 dkg arborio rizs
1 csipet só
2,5 dl víz
1 csapott evőkanál vaníliás cukor
4 dl kókusztejszín
6–7 dkg fehér csokoládé
a tálaláshoz:
idénygyümölcs


A rizst a vízzel és a sóval főzni kezdjük, kis lángon addig rotyogtatjuk, amíg a rizs a vizet fel nem szívja. Felöntjük a kókusztejszínnel, édesítjük a vaníliás cukorral, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. A tűzről levéve elkeverjük benne az aprított csokoládét, lefedjük, és a saját gőzében hagyjuk pár percig tovább puhulni. Tálkákba adagoljuk, idénygyümölccsel díszítve tálaljuk.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. májusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése