Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 csapott evőkanál őrölt köménymag
12 dkg zsír
15 dkg trappista sajt
1 tojás
15 dkg tejföl
A lisztet, a sót, a sütőport, a köményt és a kisebb darabokra vágott zsírt késes aprítóval vizes homok állagúra dolgozzuk. Gyúródeszkára öntjük, a reszelt sajttal, a tojással és a tejföllel egynemű tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen 2–3 mm vékonyra nyújtjuk, és különböző méretű pogácsaszaggatókkal kiszúrjuk.
A szendvicssütőbe helyezzük a grillező lapot, felmelegítjük, telerakjuk tallérokkal, és a sütőt lezárva mindet készre sütjük.
A recepet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. októberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése