Sárgabarackos-mákos joghurtkrém



Hozzávalók 3 személyre:
3 kis pohár (3x15 dkg) laktózmentes natúr joghurt
1 csomag (2 dkg) zselatin fix
1 kávéskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
3 sárgabarack
2–3 evőkanál mák
a díszítéshez:
sárgabarack
mentalevél


A mákot ledaráljuk. A sárgabarackot megmossuk, a magját eltávolítjuk, a húsát apróra kockázzuk.
Kézi habverővel elkeverjük a joghurtot, a zselatint, az édesítőt és a mákot, beleforgatjuk a gyümölcsöt. Poharakba kanalazzuk, és néhány órára hűtőbe tesszük. Cikkekre vágott sárgabarackkal, mentalevéllel díszítve tálaljuk.


A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júliusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése