Mandulás-fokhagymás túrós pogácsa



Hozzávalók kb. 100 darabhoz:
a tésztához:
50 dkg liszt
1 csapott kávéskanál őrölt bors
1 csapott evőkanál só
1 kávéskanál fokhagyma-granulátum
40 dkg vaj
50 dkg túró
2 tojás
a tetejére:
1 kisebb tojás
3–4 evőkanál vágott mandula
10–15 dkg trappista sajt


A konyhai robotgépet felszereljük az aprító koronggal. A lisztet, a borsot, a sót és a fokhagymát a kockákra darabolt vajjal együtt a gép táljába tesszük, morzsásra dolgozzuk. Gyúródeszkára borítjuk, majd az áttört túróval és az enyhén felvert tojással egynemű tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk, 3 cm-es pogácsákat szúrunk ki belőle. A tetejüket lekenjük az enyhén felvert tojással, és 1–1 nagy csipet mandulával összeforgatott reszelt sajtot teszünk rájuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt mindet aranyszínűre sütjük.


A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. novemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése