Citromos-túrós minifánk



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
a tésztához:
3   t o j á s
3   e v ő k a n á l   c u k o r
1   c s i p e t   s ó
1   c i t r o m   r e s z e l t   h é j a
2 0 0   m l   t e j f ö l
2 5 0   g   t ú r ó
1   k á v é s k a n á l   s ü t ő p o r
2 5 0   g   l i s z t
a sütéshez:
p i c i   o l a j
a tálaláshoz:
p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tojást kihabosítjuk a cukorral, a sóval és a citromhéjjal. Beledolgozzuk a tejfölt és az áttört túrót, végül beleforgatjuk a sütőporral elvegyített, átszitált lisztet.
Szendvicssütőbe helyezzük a minifánksütőlapot, enyhén beolajozzuk, felmelegítjük. A masszát sima végű habzsákba szedjük, és a sütőlap mélyedéseibe adagoljuk. A sütőt lezárjuk, és a fánkokat készre sütjük. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával is. A kihűlt süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. júliusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése