Lencsesaláta hússal, csírával



Hozzávalók 8 személyre:
50 dkg lencse
kb. 40 dkg füstölt hús
2 lila hagyma
6 dl víz
10 dkg cukor
1 citrom

frissen őrölt fekete bors
retekcsíra


A lencsét a főzést megelőző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és a hússal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük, majd leszűrjük. (Ha a hús ennyi idő alatt még nem főtt meg, akkor a lencse főzővizét felfogjuk, és a húst ebben főzzük tovább puhulásig.) A vízből a cukorral, a citrom kifacsart levével, sóval és borssal salátalevet készítünk. Beleforgatjuk a lencsét, a megpucolt és vékonyra karikázott hagymát és a falatnyi darabokra vágott húst. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd a csírával tálaljuk.


A recept a Bioháló támogatásával készült, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. januári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése