Laktató tojásrántotta 🍴


Hozzávalók 2–4 személyre:
🍴   2–4 evőkanál aprított kenyérkocka
🍴   kb. 10 dkg kolozsvári szalonna
🍴   1 evőkanál olaj (elhagyható)
🍴   4 tojás
🍴   2 evőkanál tej
🍴   
a tálaláshoz:
🍴   miskulanciacsíra


A szalonnát felkockázzuk, serpenyőben pirítani kezdjük – ha kevés a zsírja, 1 evőkanál olajat adunk hozzá. Rádobjuk a kenyérkockát, együtt sütjük tovább. A tojást elhabarjuk a tejjel, ízesítjük sóval. A szalonnás kenyérre öntjük, és készre sütjük. Miskulanciacsírával tálaljuk.


A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi számában.

Megjegyzések