Alma köntösben



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
6   t o j á s
k b .   1 5 0   g   l i s z t   +   k e v é s   a   f o r g a t á s h o z
1   c s i p e t   s ó
k b .   1   k g   s a v a n y k á s   a l m a
a sütéshez:
o l a j
a tálaláshoz:
f a h é j a s   p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tojást a liszttel és a sóval palacsintatészta sűrűségűre keverjük. Az almát meghámozzuk, magházát kiszúrjuk, a gyümölcsöt bő 1/2 cm-es karikákra vágjuk. Mindet lisztbe forgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és bő, közepesen forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Langyosan vagy hidegen, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. februári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése