⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
6 t o j á s
k b . 1 5 0 g l i s z t + k e v é s a f o r g a t á s h o z
1 c s i p e t s ó
k b . 1 k g s a v a n y k á s a l m a
a sütéshez:
o l a j
a tálaláshoz:
f a h é j a s p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tojást a liszttel és a sóval palacsintatészta sűrűségűre keverjük. Az almát meghámozzuk, magházát kiszúrjuk, a gyümölcsöt bő 1/2 cm-es karikákra vágjuk. Mindet lisztbe forgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és bő, közepesen forró olajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Langyosan vagy hidegen, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. februári számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése