Magvas uzsonnacsiga



Hozzávalók 10 db-hoz:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg liszt
1 nagy csipet só
1 nagy csipet cukor
1/2 csomag (3,5 g) szárított élesztő
2 evőkanál olívaolaj
2 dl kókusztejszín
3 dkg magkeverék (tök-, napraforgó-, fenyőmag, vágott mandula)
a tetejére:
1 tojás


A kétféle lisztet, a sót, a cukrot, az élesztőt és a magkeverék felét összeforgatjuk. Hozzáadjuk az olívaolajat, a kókusztejszínt, és kézzel egyneművé dolgozzuk, kidagasztjuk a tésztát. Letakarva 1 órán át pihentetjük. Lisztezett felületen finoman átgyúrjuk, 10 egyforma részre osztjuk, mindet cipóvá gömbölyítjük, kelni hagyjuk. Az első tésztacipót rúddá sodorjuk, majd – nem túl szorosan – csigává tekerjük. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük az enyhén felvert tojással, megszórjuk a maradék magkeverékkel. Hideg sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. szeptemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése