⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4–5 személyre:
k b . 3 0 0 g e p e r
5 0 0 m l t e j
1 v a n í l i a r ú d
3 0 g v a j
3 t o j á s s á r g á j a
8 0 g c u k o r
1 c s i p e t s ó
4 0 g l i s z t
2 k u p i c a r u m
4 0 0 m l t e j s z í n
1 t e á s k a n á l v a n í l i á s c u k o r
a díszítéshez:
n é h á n y s z e m e p e r
c i t r o m f ű l e v é l
c s o k o l á d é f o r g á c s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk, ízlés szerint villával kissé pürésíthetjük is. A tejet kis lángon felforraljuk a vaníliarúd kikapart magjaival és a vajjal. Közben a tojássárgáját a cukorral és a sóval krémesre keverjük, a vége felé hozzádolgozzuk a lisztet is. Hőkiegyenlítéses módszerrel a forró tejhez adjuk, pár percnyi főzéssel besűrítjük. A tűzről levéve ízesítjük a rummal, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt a vaníliás cukorral lágy habbá verjük. A felét a vaníliás krémbe forgatjuk, a másik felét csillagcsöves habzsákba töltjük. A krémet és az epret tetszőleges nagyságú poharakba rétegezzük. A habzsákból a tetejükre nyomjuk a tejszínhabot, majd tovább díszítjük félbevágott eperrel, citromfűlevéllel és csokoládéforgáccsal. Azonnal vagy pár órás hűtést követően tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése