⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 12 db-hoz:
1 c s o m a g ( 2 7 0 g ) k é s z r e n y ú j t o t t l e v e l e s t é s z t a
1 2 5 m l v í z
1 n a g y c s i p e t s ó
2 5 g v a j
7 5 g l i s z t
2 t o j á s
5 0 g t r a p p i s t a s a j t
a tepsihez:
v a j
l i s z t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A leveles tésztát kitekerjük, kb. 24×40 cm-es lapot kell kapnunk. A virág alakú kiszúróval 12 lapot szúrunk ki belőle, mindet a muffintepsi vajazott-lisztezett mélyedéseire tesszük. A lisztezett formázó segítségével a sütőforma falára simítjuk, így alakítva ki a kosárkaformát. A vizet a sóval és a vajjal felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg összeálló, az edény falától elváló masszát nem kapunk. A tűzről levéve hagyjuk langyosra hűlni. Kézi mixerrel egyesével belekeverjük a tojásokat, majd a reszelt sajtot is. A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, és a tésztakosarakba adagoljuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.