⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 személyre:
5 0 g v a j
1 p ú p o z o t t e v ő k a n á l l i s z t
1 , 5 l h ú s l e v e s
4 0 0 g c a m e m b e r t s a j t
s ó
ő r ö l t f e h é r b o r s
m o r z s o l t k a k u k k f ű
2 g e r e z d f o k h a g y m a
a tálaláshoz:
p i r í t o t t k e n y é r k o c k a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük a hideg húslevessel, felforraljuk. Beletesszük, és hagyjuk felolvadni benne a szeletekre vágott sajtot, majd leszűrjük. A levest ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, és kis lángon pár percig rotyogtatjuk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. májusi számában.