⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 26×35 cm-es tepsihez:
4 t o j á s
2 e v ő k a n á l c u k o r
1 c s i p e t s ó
1 0 0 m l o l a j
4 0 0 g l i s z t
1 l t e j
k b . 6 0 0 g m á l n a
6 0 – 7 0 g é t c s o k o l á d é c s e p p
a tálaláshoz:
p o r c u k o r
m á l n a
c i t r o m f ű l e v é l
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tojást a cukorral és a sóval – kézi mixerrel – kihabosítjuk, beledolgozzuk az olajat is. Habverőre váltva csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rászórjuk a megtisztított málnát és a csokoládét. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, tetszőleges szeletekre vágva, porcukorral gazdagon meghintve, málnával és citromfűlevéllel díszítve tálaljuk.