Finn palacsinta – málnás-csokoládés



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 26×35 cm-es tepsihez:
4   t o j á s
2   e v ő k a n á l   c u k o r
1   c s i p e t   s ó
1 0 0   m l   o l a j
4 0 0   g   l i s z t
1   l   t e j
k b .   6 0 0   g   m á l n a
6 0 – 7 0   g   é t c s o k o l á d é c s e p p
a tálaláshoz:
p o r c u k o r
m á l n a
c i t r o m f ű l e v é l
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tojást a cukorral és a sóval – kézi mixerrel – kihabosítjuk, beledolgozzuk az olajat is. Habverőre váltva csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rászórjuk a megtisztított málnát és a csokoládét. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, tetszőleges szeletekre vágva, porcukorral gazdagon meghintve, málnával és citromfűlevéllel díszítve tálaljuk.