⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 20 db-hoz:
a tésztához:
8 0 m l l a k t ó z m e n t e s t e j
5 0 g c u k o r
2 5 g f r i s s é l e s z t ő
5 0 0 g l i s z t
1 c s i p e t s ó
2 t o j á s
1 2 5 g l a k t ó z m e n t e s v a j
2 5 0 g l a k t ó z m e n t e s t ú r ó
a töltelékhez:
2 t o j á s
1 0 0 g c u k o r
1 c i t r o m f i n o m r a r e s z e l t h é j a
5 0 0 g l a k t ó z m e n t e s t ú r ó
a kenéshez:
1 t o j á s
a tetejére:
p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A langyos tejben feloldunk 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet tálas mixer edényébe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, az enyhén felvert tojást, a maradék cukrot, az olvasztott vajat, az áttört túrót és az élesztős tejet, majd a dagasztókarral egynemű tésztává dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját alaposan elkeverjük először a cukorral, majd a citromhéjjal és a túróval, végül beleforgatjuk a fehérjehabot.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 50×40 cm-es téglalappá nyújtjuk, 10×10 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyik közepére 1 csapott evőkanálnyi tölteléket teszünk, majd a tésztalap szemben lévő sarkait a töltelékre hajtjuk, így alakítjuk ki a batyuformát. A tésztacsomagokat a muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe helyezzük, és kb. 20 percig pihentetjük. A tetejüket az enyhén felvert tojással lekenjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 30–35 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve kínáljuk.
A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. januári számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése