⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1 k i s e b b ( 5 0 0 g ) k e n y é r v a g y c i p ó
3 ú j h a g y m a
5 0 0 g g o m b a
k b . 1 0 0 g v a j
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
m o z s o l t k a k u k k f ű
a p r í t o t t p e t r e z s e l y e m z ö l d
1 5 0 g t r a p p i s t a s a j t
a tetejére:
m a g k e v e r é k ( p l . s z e z á m - , l e n - é s n a p r a f o r g ó m a g )
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A megtisztított hagymát és gombát felszeleteljük. A gombát kevés vajon párolni kezdjük, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel és petrezselyemzölddel. Kis lángon, időnként megkeverve a zsírjára sütjük.
A sajtot előbb 3–4 mm-es szeletekre, majd kisebb kockákra vágjuk. A kenyeret bevagdossuk úgy, hogy kb. 2×2 cm-es kockákat kapjunk, de az alját nem vágjuk át, egyben hagyjuk. A résekbe töltjük a kissé kihűlt gombát, a hagymát, és mindegyikbe teszünk 1–1 sajtdarabot is. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és meghintjük a magkeverékkel. Alufóliába csomagoljuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd az alufóliát eltávolítva további 10 percre visszatesszük a sütőbe. Frissen, melegen tálaljuk, a kockákat tépkedve fogyasztjuk.
A recept megjelent a Kifőztük gaszromagazin 2017. februári számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése