Diós-sajtos-juhtúrós kocka



Hozzávalók kb. 35 db-hoz:
2 evőkanál tej
2 dl tejföl
1 kávéskanál cukor
3 dkg friss élesztő
50 dkg liszt
1 csapott evőkanál só
25 dkg vaj
25 dkg juhtúró
1 tojássárgája
a tetejére:
1 tojás
10 dkg dió
10 dkg füstölt sajt


A tejet és a cukrot elvegyítjük a tejföllel, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk és elkeverjük benne az éesztőt. Tálas mixer edényébe szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a tojássárgáját, apróra darabolva a vajat és a juhtúrót, valamint az élesztős keveréket. A dagasztókarral fényes, a tál falától elváló tésztává dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 1 órán át kelesztjük.
Közben durvára daraboljuk a diót, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, 1,5-2 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük az enyhén felvert tojással, meghintjük a dióval és a sajttal. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Addig hagyjuk kelni, amíg a sütő előmelegszik 180 fokra, majd 25-30 perc alatt készre sütjük.


A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. májusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése