⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 24×24 cm-es kapcsos tortaformához:
2 4 b a b a p i s k ó t a
4 e v ő k a n á l r u m
2 c s o m a g ( 2 × 4 0 g ) v a n í l i a í z ű p u d i n g p o r
2 e v ő k a n á l c u k o r
1 l t e j
4 z s e l a t i n l a p
2 5 0 g g e s z t e n y e m a s s z a
a díszítéshez:
g e s z t e n y e p ü r é
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A formát kirakjuk babapiskótával, a maradék piskótát falatnyi darabokra törjük, és meglocsoljuk a rummal. A pudingport elkeverjük a cukorral és kevés tejjel, majd a többi tejet hozzáadva sűrűre főzzük. Az időközben beáztatott, lecsepegtetett zselatinlapokat feloldjuk benne. Beledolgozzuk az áttört gesztenyét és a rumos piskótát. Óvatosan a formába öntjük, elegyengetjük, majd miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kockákra vágjuk, a tetejét reszelt gesztenyével díszítjük.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. márciusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése