Hozzávalók 26 cm-es sütőtálhoz:
a tésztához:
12 dkg liszt
4 dkg porcukor
1 csipet só
7 dkg vaj
1 tojássárgája
a formához:
vaj
liszt
a töltelékhez:
3 tojássárgája
9 dkg porcukor
1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
1 nagy pohár (33 dkg) tejföl
1 evőkanál vaníliakivonat
50 dkg túró
1 citrom
a tetejére:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
2 teáskanál étkezési keményítő
A sóval és a cukorral elkevert liszetet elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojássárgáját is hozzáadva, gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk. Letakarva 30 percre hűtőbe tesszük. A pihentetést követően enyhén lisztezett felületen kerekre nyújtjuk, és kibéleljük vele a kivajazott, kilisztezett sütőformát. Villával megszurkáljuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük.
Közben a tojássárgáját kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a pudingport, tovább keverjük, majd belevegyítjük a tejfölt, a vaníliakivonatot, a túrót és a citrom reszelt héját. A tésztára öntjük, és kb. 45 perc alatt majdnem készre sütjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a vége felé beledolgozzuk a cukrot és az étkezési keményítőt. Habzsákba töltjük, a pite tetejére halmokat nyomunk belőle, és annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a hab aranyszínű nem lesz.
Tipp: a sütést követően a habot szakályfáklyával tovább karamellizálhatjuk.
A receptet a Berghoff támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. februári számában.
hát azt biztos megfogom csinálni :) biztos nagyon finom ... én azért a túróba teszek mazsolát is :) köszönöm
VálaszTörlésSok sikert Mona, mazsolával is fincsi lesz! :)
Törlés