Waldorf-saláta



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4 személyre:
1   n a g y o b b   ( k b .   6 0 0   g )   z e l l e r g u m ó
1   c i t r o m
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
3   a l m a
1   m a r é k   d i ó   d u r v á r a   a p r í t va
1 0 0   g   m a j o n é z
1 0 0   g   g ö r ö g   j o g h u r t
n y í r f a c u k o r
a díszítéshez:
n é h á n y   d i ó g e r e z d
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A zellert meghámozzuk, a kettévágott citrommal körben bedörzsöljük. Gyufaszálnyi hasábokra gyaluljuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízben pár percig főzzük, majd rögtön jeges vízbe tesszük, végül leszűrjük.
Az almát meghámozzuk, a zellerhez hasonló nagyságúra daraboljuk, ráfacsarjuk a citrom levét.
A majonézt elkeverjük a joghurttal, ízesítjük sóval, borssal és nyírfacukorral. Beleforgatjuk a zellert, az almát és a diót. Tálkákba szedjük, dióval díszítve kínáljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. márciusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése