⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4 személyre:
1 n a g y o b b ( k b . 6 0 0 g ) z e l l e r g u m ó
1 c i t r o m
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
3 a l m a
1 m a r é k d i ó d u r v á r a a p r í t va
1 0 0 g m a j o n é z
1 0 0 g g ö r ö g j o g h u r t
n y í r f a c u k o r
a díszítéshez:
n é h á n y d i ó g e r e z d
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A zellert meghámozzuk, a kettévágott citrommal körben bedörzsöljük. Gyufaszálnyi hasábokra gyaluljuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízben pár percig főzzük, majd rögtön jeges vízbe tesszük, végül leszűrjük.
Az almát meghámozzuk, a zellerhez hasonló nagyságúra daraboljuk, ráfacsarjuk a citrom levét.
A majonézt elkeverjük a joghurttal, ízesítjük sóval, borssal és nyírfacukorral. Beleforgatjuk a zellert, az almát és a diót. Tálkákba szedjük, dióval díszítve kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. márciusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése