Olaszos tésztaszendvics



Hozzávalók kb. 16 szendvicshez:
25 dkg gyufametélt
2 tojás
2 evőkanál tejszín
8–10 dkg szalámi
koktélparadicsom
kb. 8 minimozzarella sajt
kevés olaj

a díszítéshez:
zöldfűszer


A tésztát a szokott módon, enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük. Leszűrjük, és hagyjuk jól lecsepegni, ezalatt ki is hűl.
A tojást enyhén felverjük, elkeverjük a tejszínnel, és beleforgatjuk a tésztát.
Teflon serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd 8 cm-es fémgyűrűt beletéve annyi masszát kanalazunk a formába, hogy kb. 1 cm magas legyen. Megvárjuk, amíg sülni kezd, majd leemeljük róla a gyűrűt, és formázzuk a következő lepényt. Miután szép pirosra sültek, megfordítjük őket, és aranyszínűre sütjük a másik oldalukat is. Papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradékot.
A "szendvicsalapokra" szalámit, felkarikázott koktélparadicsomot, félbevágott minimozzarellát teszünk, végül zöldfűszerrel díszítjük.


A receptet a Molnár tészta támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. áprilisi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése