Hozzávalók 48 nagyobb vagy 72 kisebb kiflihez:
a tésztához:
50 dkg liszt
50 dkg vaj
50 dkg túró
1 evőkanál só
a töltelékhez és a tetejére:
2 tojás
20 dkg trappista sajt
A sóval elkevert lisztet gyúródeszkára szitáljuk, beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat, majd a belemorzsolt túróval egynemű tésztává állítjuk össze. 6 egyforma részre osztjuk, cipókat formálunk, amiket folpakba csomagolva néhány órára hűtőbe teszünk.
Az első lehűtött tésztacipót vékony, kerek lappá nyújtjuk, megkenjük az enyhén felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. 8 vagy 12 cikkre szabjuk, majd kívülről befelé haladva felsodorjuk. Minden tésztacióval a leírás szerint járunk el. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, a tetejüket is megkenjük tojással és megszórjuk sajttal, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő 1/2 óra alatt szép pirosra sütjük.
Forrás: Katucikonyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése