Hóvirág pohárdesszert




110 g natúr kétszersültet falatnyi darabokra tördelünk, és kb. 50 g (arany)mazsolával együtt szétosztjuk 6–8 pohárban. (Ha nem szeretjük a mazsolát, nyugodtan hagyjuk ki belőle.)
Nagyobb lábasban kézi mixerrel krémesre keverünk 3 tojássárgáját 65 g cukorral. Fakanállal beleforgatunk 35 g lisztet és fokozatosan adagolva 1 l tejet. Kis lángon, állandóan kevergetve óvatosan felforraljuk, besűrítjük, majd a tűzről levéve 1 teáskanál vaníliás cukorral ízesítjük. A forró krémet a mazsolás kétszersültre merjük, a tésztát kissé bele is nyomkodjuk, hogy az egész át tudjon puhulni.
250 ml tejszínből kemény habot verünk, a vége felé hozzáadunk 1 teáskanál vaníliás cukrot és 1/2 csomag (5 g) habfixálót. Csillagcsöves habzsákból a kihűlt krém tetejére adagoljuk (tetszés szerint tovább is díszíthetjük). Jól lehűtve kínáljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. áprilisi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése