⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalők kb. 30×36 cm-es tepsihez:
a tésztához:
1 k á v é s k a n á l s z ó d a b i k a r b ó n a
5 0 0 g l i s z t
1 0 0 g v a j
1 5 0 g p o r c u k o r
2 t o j á s
4 e v ő k a n á l m é z
k b . 4 e v ő k a n á l t e j f ö l
a tepsihez:
k e v é s v a j
k e v é s l i s z t
a krémhez:
3 t o j á s s á r g á j a
3 e v ő k a n á l c u k o r
1 t e á s k a n á l v a n í l i á s c u k o r
4 p ú p o z o t t e v ő k a n á l l i s z t
7 0 0 m l t e j
2 0 0 g v a j
2 0 0 g p o r c u k o r
3 e v ő k a n á l r u m
továbbá:
k b . 2 0 0 m l s á r g a b a r a c k l e k v á r
a mázhoz:
1 5 0 g é t c s o k o l á d é
1 , 5 e v ő k a n á l o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzászitáljuk a porcukrot, majd a tojással, a mézzel és a tejföllel egynemű tésztává gyúrjuk. 4 egyforma részre osztjuk, az elsőt a tepsi méretére nyújtjuk, és a tepsi vajazott, lisztezett hátoldalán aranyszínűre sütjük. A többi tésztával is így járunk el, végül hagyjuk mindet kihűlni.
A krémhez habosra keverjük a tojássárgáját a kétféle cukorral, hozzádolgozzuk előbb a lisztet, utána a tejet. Kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral krémesítjük, hozzáadjuk a rumot is. A kihűlt masszát a vajas krémhez dolgozzuk.
Az első lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a második lapot, megkenjük a lekvárral. Következik a harmadik lap, majd a maradék krém, amit befedünk az utolsó lappal. A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, nagy részével egyenletesen bevonjuk a süteményt, a többit pedig kis idő elteltével rácsorgatjuk. A máz dermedése után tetszőleges szeletekre vágva tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. márciusi számában.
Tökéletes recept, nagyon finom sütemény!
VálaszTörlésKöszönöm szépen a visszajelzést, egyetértünk! :)
Törlés