Kókuszos, aszalt szilvás golyó



Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
1 csomag (40 g) tejszínízű pudingpor
2–3 evőkanál cukor
4 dl tej
20 dkg kókuszreszelék
kb. 20 szem aszalt szilva
a forgatáshoz:
8–10 dkg kókuszreszelék



A pudingport elkeverjük a cukorral és kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzáadjuk. Közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni. Beledolgozzuk a kókuszreszeléket.
Az aszalt szilvát kettévágjuk. A kókuszos masszából kb. 15 g-os golyókat formázunk úgy, hogy a közepükbe 1/2-1/2 szem aszalt szilvát teszünk. Kókuszreszelékbe forgatjuk, és jól lehűtve kínáljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. decemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése