Fehércsokoládés-túrós szelet



Hozzávalók:
a töltelékhez:
2 tojás
9 dkg cukor
50 dkg túró
1 citrom
a tésztához:
20 dkg vaj
20 dkg cukor
4 tojás
1 csipet só
40 dkg rétesliszt
1 csomag (12 g) sütőpor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
2,5 dl tej
a krémhez:
20 dkg fehér csokoládé
10 dkg puha vaj
1 teáskanál vaníliás cukor
1 tojássárgája
a tetejére:
cukrozatlan kakaópor


A töltelékhez kihabosítjuk a tojást a cukorral, hozzáadjuk a burgonyanyomón áttört túrót és a citrom lereszelt héját, valamint a citrom felének kifacsart levét. A tésztához a vajat krémesre keverjük a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat is. Összeforgatjuk a réteslisztet, a sót, az átszitált kakaó- és sütőport. A lisztes keveréket a tojásos masszához adjuk, és a tej egyidejű hozzáadásával jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt, kb. 24x36 cm-es tepsibe adagoljuk a tészta felét, kanál fejével szépen elegyengetjük. Ráöntjük a tölteléket, ezt is elsimítjuk. A maradék kakaós tésztát habzsákba töltjük, csíkokban a túrós töltelékre halmozzuk. Előmelegített, 190-200 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!), és hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, kevergetve hagyjuk kicsit visszahűlni. A vajat krémesítjük a vaníliás cukorral és a tojássárgájával, majd hozzádolgozzuk a csokoládét is. (Ha túl lágy lenne, néhány percre hűtőbe tehetjük.) Végül csillagcsöves habzsákba töltve a sütemény tetejét díszítjük vele, majd halványan kakaóval szórjuk meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése