Hozzávalók:
2 tojássárgája
2 tojássárgája
10 dkg porcukor
1 citrom
1 evőkanál vaníliaízű pudingpor
4–5 csepp színtelen mandulaaroma
1 l tej
1 vaníliarúd
1 citrom
1 evőkanál vaníliaízű pudingpor
4–5 csepp színtelen mandulaaroma
1 l tej
1 vaníliarúd
a tálaláshoz:
szeletelt mandula
A tojássárgáját krémesre keverjük az átszitált porcukor felével, a citrom lereszelt héjával, a mandulával és a pudingporral. A tejet felforraljuk a maradék cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival, és a vaníliarudat is beletesszük. A forró tejből 1-1 merőkanállal a tojásos masszához adunk, elkeverjük, majd visszaöntjük a tűzön lévő tejbe. Visszamelegítjük, de nem forraljuk, nehogy összeugorjon, végül eltávolítjuk belőle a vaníliahüvelyt. A szeletelt mandulát szárazon, serpenyőben megpirítjuk. A levest forrón tányérokba merjük, és a pirított mandulával díszítve tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése