Epres-csokoládés pohárdesszert



Hozzávalók 6 pohárhoz:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál cukor
1 pohár (18 dkg) görög joghurt
1 dl tejszín
15 dkg teljes kiőrlésű zabkeksz
40 dkg eper
a díszítéshez:
tejszínhab
cukrozott kakaópor


A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, feloldjuk benne a cukrot, majd időnként megkeverve kb. 5 percig hűlni hagyjuk. Fokozatosan adagolva, folyamatosan kevergetve beledolgozzuk a tejszínt és a görög joghurtot. A kekszet késes aprítóval ledaráljuk, az epret megtisztítjuk. A poharakba osztjuk a kekszmorzsa felét, rákanalazzuk a csokoládés joghurtkrém felét, rádaraboljuk az epret, majd ismét kekszmorzsa és csokoldás joghurtkrém következik. Tálalás előtt a tetejüet tejszínhabbal és cukrozot kakaóval díszítjük.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. júniusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése