⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 5 pohárhoz:
2 5 f ü r j - v a g y 6 t y ú k t o j á s
3 0 0 g z s e n g e z ö l d b o r s ó ( t i s z t í t v a m é r v e )
1 c s o m ó ú j h a g y m a
s ó
ő r ö l t f e h é r b o r s
1 t o j á s s á r g á j a
1 2 5 m l o l a j
1 e v ő k a n á l m u s t á r
1 e v ő k a n á l c i t r o m l é
1 0 0 m l t e j s z í n
a tálaláshoz:
b o r s ó h a j t á s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A fürjtojást a szokott módon keményre főzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk. A borsót enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Az újhagymát megtisztítjuk, és keveset a zöld szárrészből is felhasználva karikákra vágjuk. Majonézt készítünk: a tojássárgáját elkeverjük, kis adagokban hozzákeverjük az olajat. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal. Híg öntetet kapunk, amibe beleforgatjuk a kihűlt zöldborsót. (Ha sűrűbb öntetet szeretnénk, tejszín helyett használjunk tejfölt.) A poharakban szétosztjuk a hagymát, ráhalmozzuk a majonézes zöldborsót, majd az egészet megkoronázzuk a tojással. A tetejét borsóhajtással díszítve tálaljuk.
A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. márciusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése