Hozzávalók 18 cm-es kapcsos tortaformához:
6 csomag (6x135 g) meggyes piskótatallér
6 csomag (6x135 g) meggyes piskótatallér
1 dl tej
15 dkg vaj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 dl tejszín
1 evőkanál vaníliás cukor
1 csomag (10 g) habfixáló
színes szórócukor
15 dkg vaj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 dl tejszín
1 evőkanál vaníliás cukor
1 csomag (10 g) habfixáló
színes szórócukor
A piskótatallérból 60 dkg-nyit negyedelünk, a többiből 1 sort a tortaformába rakunk. A tejet melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a vajat és a kakaót, egyneművé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk és elkeverjük benne a negyedelt tallérokat. A massza felét a tortaformába öntjük-egyengetjük, rárakunk még 1 sor egészben hagyott piskótatallért, majd ráöntjük a massza másik felét, tetejét szépen elegyengetve, elsimítva. Amikor kihűlt, letakarva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap éles késsel körben meglazítjuk a formát, majd lepattintjuk a tortáról. A tejszínből a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk, ezzel díszítjük a torta tetejét, végül – a meggy okán – piros szórócukorral díszítjük.