Füstöltsajtos pogácsa



Hozzávalók:
1,5 dl tej
1 dkg friss élesztő
1/2 dl olaj
30 dkg liszt
1 teáskanál só
leheletnyi őrölt fekete bors
15 dkg füstölt sajt
1 tojás
a tetejére:
1 tojás


A tejet langyosra melegítjük (pici cukrot adunk hozzá), kb. a felét tálas mixer edényébe öntjük, a maradékba belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A tálban lévő tejhez hozzáadjuk az olajat. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót, a borsot és a reszelt sajtot. A tálba öntjük, hozzáadjuk az időközben felfutott élesztőt és a kissé felvert tojást is. A dagasztóspirállal szép, egynemű tésztává dagasztjuk, majd letakarva meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítjuk a tálból a megkelt tésztát, finoman átgyúrjuk, kicsit hagyjuk pihenni. Végül kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk, 5 cm-es szaggatóval pogácsákat szúrunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakva hagyjuk még kicsit kelni, majd a tetejüket lekentem a felvert tojással, és előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése