2 tojás
15 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
12 dkg vaj
20 dkg sült sütőtök
20 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
1 csapott kávéskanál fahéj
1 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 csapott kávéskanál őrölt szerecsendió
5 dkg tökmag
8 dkg marcipán
a tetejére:
tökmag
porcukor
porcukor
A tojást kézi mixerrel krémesre, habosra keverjük a kétféle cukorral. Kis darabokra vágva hozzáadjuk a vajat, elkeverjük vele, majd – még mindig a kézi mixert használva – beledolgozzuk a sült sütőtököt is. A tökmagot késes aprítóval egészen apróra daráljuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, átszitáljuk, hozzákeverjük a ledarált tökmagot és a fűszereket. A fűszeres lisztkeveréket fakanállal a tojásos-sütőtökös masszába dolgozzuk, nagy lyukú reszelőn belereszeljük a marcipánt, és óvatosan ezt is beledolgozzuk. A muffintepsi mélyedéseit kibéleljük papírkapszlikkal, egyenletesen elosztjuk bennük a tésztát. A tetejükre tökmagot szórunk, majd előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Kihűlve leheletnyi porcukorral szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése