hétfő, május 28, 2012

Sajtos-kakukkfüves burgonyapüré

Végre egy picikét több időm van, így a szabadtűzi sütés-főzés után volt időm fényképezni és még bejegyzést írni is. Fóliában párolt csirkeragu készült parázson sütve, a körete pedig sajtos-kakukkfüves burgonyapüré lett. Nagyon jó kiegészítője a ragunak ez a fajta krumplipüré, a csirkemellnek a bortól és a mazsolától inkább kicsit édeskés az íze, a burgonyapüré pedig sajttal van gazdagítva, só, bors, szerecsendió és kakukkfű a fűszerezése. Nekünk nagyon bejött, nem túl fűszeres húsokhoz máskor is fogom készíteni. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • 1,2-1,5 kg burgonya
  • 4 dl tejszín
  • 20 dkg trappista sajt
  • kakukkfű, őrölt szerecsendió, só, bors

  • A burgonyákat megtisztítottam, kockákra vágtam, váltott vízben többször megmostam.
  • Sós vízben puhára főztem.
  • Leszűrtem, áttörtem és hozzáadtam a felforrósított tejszínt és a reszelt sajtot, jól elkevertem.
  • Végül ízesítettem finomra vágott friss (vagy szárított) kakukkfűvel, őrölt szerecsendióval, kevéske borssal és sóval.

12 megjegyzés:

  1. Krumplit bármilyen formában szeretem. Ezek a fűszerek biztos nagyon finomak voltak hozzá, jó aromásak lehetnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, én is nagyon szeretem a krumplit, nekem még így magában is jöhetne ez a püré, hiszen fűszeres és sajtos! :)

      Törlés
  2. Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs ugyan profilom, de nagyon köszönöm! :)

      Törlés
    2. Szia!
      A http://www.facebook.com/gasztro oldal szabadon hozzáférhető, meg tudod nézni akár a korábbi hetek "nap receptje"-it is. :)

      Törlés
    3. Ezt nem tudtam, köszi az infót, már meg is néztem! :)

      Törlés
  3. Jól hangzik,kifogom próbálni és gratulálok mai receptért:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szokottól eltérő ízesítés és egy kis sajt, és sokkal különlegesebb lesz a krumplipüré! :)

      Törlés
  4. Rendkívül finomnak tűnik ez az ízesítés!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuska, finom is volt! Én elég krumplis vagyok, nekem különösen bejött ez az ízesítés! :)

      Törlés