Hozzávalók:
3–4 evőkanál olaj
2 vöröshagyma
50 dkg főtt, füstölt sonka
2 nagyobb sárgarépa
4–5 zsenge petrezselyemgyökér
1 csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt fekete bors
ételízesítő por
12–13 dkg eperlevéltészta
12 fürjtojás
3–4 evőkanál olaj
2 vöröshagyma
50 dkg főtt, füstölt sonka
2 nagyobb sárgarépa
4–5 zsenge petrezselyemgyökér
1 csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt fekete bors
ételízesítő por
12–13 dkg eperlevéltészta
12 fürjtojás
A zöldségféléket megtiszítjuk, a vöröshagymát apró, a répaféléket kb. 1 cm-es kockákra vágtam. A hút is a zöldségekhez hasonló darabokra kockáztam. Az olajat felhevítjük, üvegesre pirítjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a hús- és a répakockát, és néhány perc alatt az egészet összepirítjuk. Felöntjük kb. 3 l vízzel, hagyjuk felfőni. Amikor felforrt, ízesítjük sóval (óvatosan, mert a hús is sós!), borssal, zúzott fokhagymával és a nem túl apróra vágott petrezselyemzölddel. Kis lángon, lefedve majdnem készre főzzük. Ízesítjük még kevéske ételízesítővel, majd hozzáadjuk a tésztát is, és addig főzzük tovább, amíg az eperlevél meg nem fő. Egyesével beleengedjük a fürjtojásokat, és keverés nélkül (hogy a tojások lehetőleg egyben maradjanak) további 10 percig főzzük kis lángon. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése