⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 10×31 cm-es őzgerincformához:
5 0 0 g h á z t a r t á s i k e k s z
2 0 0 m l v í z
2 5 0 g p o r c u k o r
5 0 g c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
2 5 0 g v a j
4 0 m l r u m
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A keksz felét ledaráljuk, a másik felét kisebb darabokra aprítjuk.
A vizet összeforraljuk a porcukorral, a kakaóval és a vajjal. Lassú forralással 5–6 percig főzzük. A tűzről lehúzva ízesítjük a rummal, és hozzáadjuk a kétféle kekszet, majd óvatosan egynemű masszává keverjük. Az őzgerincformát folpakkal béleljük, és kisebb adagokban beleöntjük a masszát. Adagonként kanállal belenyomkodjuk/egyengetjük a formába, hogy sehol ne maradjon levegő, szépen, egyenletesen kitöltse a formát. Amikor kihűlt, a fóliát a tetejére hajtjuk, majd hűtőbe tesszük. Legalább 2–3 órát, de inkább 1 éjszakát dermesztjük.
Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk róla a folpakot, és éles késsel vékony szeletekre vágva kínáljuk.