Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
a tepsihez:
kevés olaj
a tésztához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
1 csipet só
2 dl tejföl
25 dkg túró
25 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
a tálaláshoz:
porcukor
lekvár
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsi mélyedéseit olajjal vékonyan kikenjük. Kézi mixerrel kihabosítjuk a tojást a sóval és a cukorral, majd fakanállal hozzáforgatjuk a tejfölt, az áttört túrót és a szódabikarbónával elvegyített, átszitált lisztet. Nokedli állagú tésztát kell kapnunk, amit sima végű habzsákba töltünk, és a tepsi mélyedéseibe adagoljuk.
20-25 perc alatt készre sütjük. Miután kissé kihűltek, porcukorral meghintjük, és lekvár kíséretében tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése